Investiţie de peste 2,5 milioane euro pentru reabilitarea ambulatoriului Spitalului de Obstetrică Ginecologie Galaţi

Social

Primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, şi directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud-Est, Luminiţa Mihailov, au semnat, pe 3 martie, contractul de finanţare europeană privind relocarea, reabilitarea, modernizarea şi dotarea ambulatoriului Spitalului Clinic de Obstetrică Ginecologie “Buna Vestire”.

Valoarea totală a proiectului este de peste 2,5 milioane euro, iar durata de implementare este de 38 de luni. Obiectivele proiectului sunt relocarea ambulatoriului, inclusiv a laboratorului de analize medicale şi a laboratorului de radiologie imagistică medicală din pavilioanele C şi F, în pavilionul A; reabilitarea şi modernizarea ambulatoriului integrat; dotarea ambulatoriului cu echipamente medicale – ecograf 4D, RMN, videocolposcop, electrocardiograf.  Beneficiari direcţi sunt aproximativ 4.500 de pacienţi din judeţul şi municipiul Galaţi, care vor primi asistenţă medicală într-o unitate sanitară modernizată şi dotată la standarde europene.

“În anul 2017 Primăria a achiziţionat cu suma de 5 milioane lei terenul şi imobilul unităţii medicale, devenind astfel proprietar şi având astfel posibilitatea să acceseze fonduri europene şi să-l transforme într-un spital modern. În continuare, avem în vedere transformarea acestei unităţi medicale în spital municipal, iar în premieră pentru judeţul Galaţi se doreşte înfiinţarea unui centru de îngrijiri paleative şi de acordare de servicii medicale de recuperare pentru cei care suferă de boli cronice”, a declarat primarul Ionuţ Pucheanu.

Primăria municipiului Galaţi mai are în derulare proiecte cu fonduri europene în valoare de aproximativ 12 milioane de euro pentru toate spitalele din subordine.  Astfel, la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Sf. Ioan” se află în derulare un contract de lucrări pentru modernizarea, extinderea şi dotarea ambulatoriului, în valoare 3,5 milioane euro, şi un alt proiect, de aproximativ 2,5 milioane euro pentru reabilitarea, modernizarea, extinderea şi dotarea Compartimentului Primiri Urgenţe.

De asemenea, la Spitalul de Psihiatrie “Elisabeta Doamna” este în derulare un contract de peste 3 milioane de euro pentru reabilitarea, extinderea şi dotarea Ambulatoriului de specialitate. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns