11 spectacole la cea de-a XVI-a ediţie a Festivalului Internaţional ”Leonard”

Divertisment

Un număr de 11 spectacole, dintre care o premieră cu 2 reprezentaţii, vor putea fi vizionate în perioada 2 noiembrie – 8 decembrie pe scena Teatrului Naţional de Operă şi Operetă „Nae Leonard” Galaţi, cu prilejul desfăşurării celei de-a XVI-a ediţii a Festivalului Internaţional „Leonard”, se arată într-un comunicat transmis, joi, de organizatori.

Potrivit sursei citate, ediţia din acest an este dedicată tinerilor artişti români care s-au afirmat în ultimul timp atât în ţară cât şi peste hotare.

„Un prilej de a aduce în faţa publicului gălăţean exemplul tinereţii şi al excelenţei în artă, valori cu care ne mândrim. Evenimentul este organizat de către instituţia omonimă, cu sprijinul Primăriei Municipiului Galaţi şi în parteneriat cu Universitatea ‘Dunărea de Jos’ şi Facultatea de Arte din Galaţi”, se mai spune în comunicat.

Sâmbătă, 2 noiembrie, va avea loc deschidere oficială a Festivalului Internaţional „Leonard” cu premiera „Voievodul Ţiganilor”, operetă de Johann Strauss. Vineri,
8 noiembrie, va avea loc recitalul „Pian la patru mâini” susţinut de pianiştii Corina Răducanu şi Eugen Dumitrescu, iar sâmbătă, 9 noiembrie, va fi spectacolul de balet „Poveste persană”, regia, coregrafia şi scenografia: Gabriela Gegea.

Sâmbătă, 16 noiembrie, este programat spectacol de revistă „Cabaret”, regia artistică: Bogdan Drăguleascu, iar duminică, 17 noiembrie, opera „La Traviata”, de Giuseppe Verdi.

Vineri, 22 noiembrie, va fi prezentată comedia muzicală „Chiriţa în provincie”, de Vasile Alecsandri, iar sâmbătă, 23 noiembrie, opera „Carmen” de Georges Bizet.

Vineri, 29 noiembrie, este programat „Degeaba 30”, concert Tudor Gheorghe, iar duminică, 1 decembrie, va fi prezentată opereta „Crai Nou”, de Ciprian Porumbescu.

Sâmbătă, 7 decembrie, va fi inaugurat Studioul de Operă „Leonard”, iar duminică, 8 decembrie, va avea loc închiderea oficială a festivalului cu opera „Elixirul dragostei”, de Gaetano Donizetti.

Biletele pentru spectacolele din cadrul Festivalului Internaţional „Leonard” – ediţia a XVI-a au fost puse în vânzare pe www.blt.ro şi la casa de bilete a Teatrului Naţional de Operă şi Operetă „Nae Leonard” Galaţi. Ele variază între 75.6 lei şi 32.4 lei (preţ întreg) şi între 54 lei şi 21.6 lei (preţ redus). Spectacolul prezentat de Tudor Gheorghe are preţ unic-130 lei.

Festivalul Internaţional „Leonard” a luat fiinţă în anul 2004 din dorinţa de a promova în lume personalitatea marelui tenor român Nae Leonard, născut la Galaţi, dar şi de a crea o punte către lumea muzicală internaţională, aducând artişti şi colective din străinătate, pentru a demonstra că în urbea de la Dunăre există o bogată tradiţie culturală şi un teatru cu un potenţial repertorial de un înalt nivel profesionist.

„Susţinut an de an, acest festival s-a impus ca un eveniment emblematic pentru cultura gălăţeană, contribuind la promovarea artei interpretative locale în contextul valorilor muzicale ale Uniunii Europene. Spectacolele susţinute în cele cincisprezece ediţii ale Festivalului de până acum au adus pe scena Liricului colective artistice de prestigiu din ţară şi străinătate cum ar fi Teatrul Naţional de Operă ‘Oleg Danovski’ Constanţa, Teatrul Naţional de Operetă şi Musical din Bucureşti, Teatrul ‘Constantin Tănase’ din Bucureşti, Teatrul Academic de Operă şi Balet din Odessa, dar şi renuminiţi artişti din ţară şi străinătate, solişti de operă, de muzică uşoară, de jazz, actori, regizori, scenografi, dirijori şi coregrafi de marcă”, se mai spune în comunicat. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns