Blocuri ANL cu probleme majore! Locatarii gălățeni se tem să nu cadă construcțiile peste ei, după ce au apărut mai multe fisuri

Social

Mai mulți oameni care locuiesc într-un bloc ANL din Galați stau cu teamă în fiecare zi. Imobilul, construit în urmă cu 9 ani, a început să se fisureze. Locatarii au cerut primăriei să intervină urgent, speriați că blocul ar putea să cedeze oricând, mai ales în cazul unui cutremur. Aceleași probleme sunt și în altă zonă a orașului, tot la un bloc ANL.

În urmă cu 15 ani, Primăria Galați a ridicat mai multe blocuri de tip ANL la ieșirea din oraș. Primele clădiri cu patru etaje au fost finalizate în 2011, iar la scurt timp s-au mutat și cei care au primit locuințe prin programul social dezvoltat de guvern. Tot atunci au apărut și problemele. Cele mai multe sunt la baza imobilului. Au apărut fisuri adânci, aleile s-au spart, iar betonul s-a ridicat.

Nici tencuiala de pe fațade nu mai rezistă și a început să cadă.

Problemele au început la doar un an de la finalizarea construcției, astfel că locatarii au pus mână de la mână și au reparat baza blocului. Dar tasarea continuă.

În aceeași situație se află un alt bloc ANL, aflat în apropierea gării din oraș. Acesta a fost construit în 2005.

Cele două imobile nu mai sunt în garanția acordată de constructor.

Reprezentanții primăriei au aflat de această problemă și au luat deja măsuri. Deocamdată, municipalitatea a scos la licitație servicii tehnice de expertizare, pentru a vedea care este situația de fapt.

Dacă experții vor constata că blocurile nu sunt sigure, primăria trebuie să le repare.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns