Comunicat de presa referitor la nerespectarea regulilor privind prevenirea si combaterea efectelor pandemiei COVID-19

Social

Intrucat s-a constatat nerespectarea de catre conducatorii auto taxi dar si de catre clienti a regulilor privind prevenirea si combaterea efectelor pandemiei COVID-19, aducem la cunostinta publicului masurile cuprinse in Ordinul 1.082/97/1.112/2020 publicat in M.O. 526/2020. Citam din anexa 2, partea a II-a:
„II. In domeniul transportului in regim de taxi, transportului alternativ si transportului in regim de inchiriere cu sofer se aplica urmatoarele masuri:

  • Transportul pasagerilor se efectueaza doar pe locurile din spate.
  • Conducatorul mijlocului de transport poarta masca de protectie, astfel incat sa ii acopere gura si nasul, iar mijlocul de transport va fi dotat cu dezinfectant pe baza de alcool.
  • Spatiul destinat conducatorului mijlocului de transport va fi separat fizic de locurile din spate.
  • Pasagerii au obligatia de a purta masca de protectie la urcarea in mijlocul de transport si pe toata durata calatoriei.
  • In cazul manuirii bagajelor clientului sau interactiunii fizice cu alte persoane, conducatorul mijlocului de transport este obligat sa utilizeze manusi, sa le depoziteze intr-o punga special destinata dupa utilizare si sa isi dezinfecteze mainile dupa indepartarea acestora.
  • Conducatorul mijlocului de transport este obligat sa igienizeze si sa dezinfecteze zilnic interiorul vehiculului.
  • Se utilizeaza cu precadere platile electronice.”

Nerespectarea masurilor reprezinta incalcare a art. 5, alin. 2, lit. d din Legea 55/2020, constituie contraventie conform art. 65, lit. h din Legea 55/2020 si se sanctioneaza cu amenda de la 500 lei la 2500 lei conform art. 66, lit. a din legea susmentionata.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns