Dotări noi de aproximativ două milioane de lei pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Galaţi

Social

Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi a alocat, din bugetul propriu, aproximativ două milioane de lei pentru dotarea cu aparatură medicală a mai multor secţii de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, informează biroul de presă al instituţiei.

Potrivit sursei citate, au fost achiziţionate 20 de monitoare de funcţii vitale, trei aspiratoare chirurgicale complet echipate şi un dispozitiv medical pentru aspirarea secreţiilor.

De asemenea, a fost finalizată procedura şi pentru o instalaţie nouă de fluide medicale. “Deja cele 20 de monitoare de funcţii vitale au fost instalate la ATI, iar aspiratoarele chirurgicale vor intra în dotarea blocului operator. După ce se va obţine şi avizul DSP-ului, va fi montat noul sistem de distribuţie a fluidelor medicale, un sistem modern care asigură utilităţile necesare pentru realizarea intervenţiilor chirurgicale sau pentru tratarea pacienţilor aflaţi în stare critică. Anul acesta, investiţiile în aparatură medicală pentru Spitalul Judeţean Galaţi depăşesc 50 de milioane de lei, fonduri proprii şi bani europeni. O parte din aparatură a ajuns deja la unitatea medicală, iar pentru restul echipamentelor se desfăşoară proceduri de achiziţie publică”, a declarat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea.

Sistemul de fluide medicale cuprinde un modul de gaze medicale, un modul pentru circuitele electrice, sisteme de iluminare şi un modul pentru date şi telecomunicaţii. Sistemul va deservi Secţia ATI, Blocul Operator şi Blocul de Naşteri, Secţia Chirurgie 3, Neurologia şi Secţia Chirurgie Toracică. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns