Echipamente medicale de peste 2,6 milioane lei la Spitalul de Boli Infecţioase Galaţi

Social

Ambulatoriul de specialitate al Spitalului de Boli Infecţioase “Sf. Cuvioasă Parascheva” va fi dotat cu echipamente medicale în valoare de peste 2,6 milioane de lei, prin implementarea unui proiect cu fonduri europene lansat de Consiliul Judeţean Galaţi.
Prin acest proiect vor fi achiziţionate 42 de echipamente medicale şi vor fi realizate 17 dotări specifice pentru funcţionarea Ambulatoriului. Vor fi achziţionate un sistem de tomografie optică coerentă (OCT), în valoare de 750.000 lei, care va permite depistarea încă din fazele incipiente a cancerului de piele, un fibroscan de 742.560 lei, un ecodoppler cu două sonde de 305.969 lei, un laser CO2 de 125.664 lei, un aparat pentru fototerapie UVB cu bandă largă de 128.639 lei, dar şi un dispozitiv pentru crioterapie de 47.999 lei. Aceste echipamente vor intra în dotarea viitoarelor laboratoare de microbiologie moleculară, pentru evaluarea imunologică a pacienţilor infectaţi cu HIV sau pentru stabilirea diagnosticului molecular al altor afecţiuni.

“Vom investi peste 2,6 milioane de lei în echipamente medicale moderne pentru specialităţile de dermato-venerologie şi boli infecţioase. Vom aduce la Galaţi un aparat medical unic în România, un sistem de tomografie optică coerentă de peste 160 de mii de euro. Este un echipament de ultimă generaţie, care este folosit pentru diagnosticarea cancerului cutanat şi care nu iradiază. Împreună cu medicii de la Spitalul de Boli Infecţioase vrem să dezvoltăm un Centru de Excelenţă în dermatologie, mai ales că secţia va funcţiona în clădirea nouă pe care o construim în curtea unităţii medicale. Aparatura medicală va fi achiziţionată cu bani europeni”, a declarat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea.
La Spitalul de Boli Infecţioase se află în plină desfăşurare construcţia unui nou corp de clădire al unităţii medicale, investiţie de aproximativ 15 milioane lei, realizată din bugetul propriu al CJ Galaţi, în care se vor regăsi laboratoare, cabinete medicale, dar şi spaţii destinate desfăşurării activităţii universitare. 

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns