Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean a fost dotată cu o staţie de monitorizare centralizată

Social

Secţia de Terapie Intensivă, în care sunt trataţi pacienţii cu COVID-19, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Galaţi, a fost dotată, miercuri, cu o staţie de monitorizare centralizată.

Staţia de monitorizare centralizată are şase monitoare care oferă informaţii în timp real despre situaţia pacienţilor. Aparatul medical semnalează orice tulburare de ritm, măsoară tensiunea arterială, temperatura şi saturaţia periferică a oxigenului, aceasta din urmă fiind un indicator foarte important în cazul pacienţilor cu insuficienţă respiratorie.

“Este o staţie de monitorizare centralizată. Caracteristica acestei staţii este că dublează practic activitatea de monitorizare a pacienţilor internaţi pe secţia COVID-19. Nu înlocuieşte monitorizarea pacienţilor, fiecare pacient care este internat la ATI, Secţia COVID, are propria monitorizare. Adică are monitor care este supravegheat de asistenta dinăuntru. O dublare a acestei monitorizări are loc prin această staţie centralizată”, a declarat Mihaela Anghel, medic specialist ATI.

Secţia de Terapie Intensivă în care sunt trataţi pacienţii cu COVID-19 are şapte paturi, dar numărul acestora se va dubla de luna viitoare, când la Spitalul Judeţean vor ajunge nouă ventilatoare mecanice portabile comandate de Consiliul Judeţean Galaţi. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns