Investiţie de 2,3 milioane lei pentru un sistem complet de fluide medicale la Spitalul de Boli Infecţioase Galaţi

Social

Consiliul Judeţean Galaţi a aprobat proiectul tehnic pentru un sistem complet de fluide medicale la Spitalul de Boli Infecţioase, investiţie de peste 2,3 milioane lei, se arată într-o informare transmisă de biroul de presă al instituţiei.

Potrivit sursei citate, investiţia cuprinde o staţie de oxigen, o staţie de aer comprimat complet echipată, o reţea de distribuţie, console, tablouri de alarmare şi control gaze medicale, set accesorii gaze medicale, oxigenerator, pentru adulţi şi set accesorii gaze medicale, aspirator, pentru adulţi. Valoarea totală a investiţiei este de 2.380.699 lei, fonduri din bugetul propriu al CJ Galaţi.

“Acest sistem va asigura autonomia totală a unităţii medicale în ceea ce priveşte producerea oxigenului şi va permite asigurarea unui flux continuu şi constant de oxigen medical. În plus, va asigura presiunea necesară şi concentraţia optimă de gaze medicale. Sistemul va deservi în mod special secţia de Terapie Intensivă pe care ne-am propus să o înfiinţăm la Spitalul de Boli Infecţioase, însă va fi folosit şi în zona de internări sau în cadrul secţiei de Boli Infecţioase care va funcţiona în clădirea pe care o construim în curtea unităţii medicale”, a declarat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns