Zeci de preoţi şi credincioşi voluntari din Tecuci au donat sânge, la iniţiativa Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Social

Un număr de 30 de preoţi şi credincioşi voluntari din municipiul Tecuci au donat sânge, miercuri, la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Galaţi, în cadrul unei campanii iniţiate de Arhiepiscopia Dunării de Jos, se arată într-o informare transmisă de Biroul de presă al eparhiei.

Potrivit sursei citate, acţiunea de solidaritate umană şi filantropie creştină în beneficiul persoanelor aflate pe patul spitalelor care au nevoie urgentă de sânge a fost organizată cu sprijinul voluntarilor din Protoieria Tecuci, aceasta din urmă asigurând şi transportul de la Tecuci la Galaţi. Donatorii s-au deplasat cu un autocar special cu respectarea prevederilor legale în vigoare privind protecţia sanitară împotriva răspândirii noului coronavirus.

Personalul specializat în recoltarea de sânge şi aparatura tehnică necesară au fost asigurate de Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Galaţi.

„Preoţii şi credincioşii din cadrul protopopiatului Tecuci, încă din anul 2013 se mobilizează exemplar pentru această campanie umanitară, răspunzând cu disponibilitate în fiecare an la nevoia acută de sânge pentru cei aflaţi în suferinţă. Campania de donare de sânge organizată la nivelul Arhiepiscopiei Dunării de Jos, continuă în perioada următoare cu alţi slujitori şi credincioşi din parohiile Eparhiei Dunării de Jos”, se menţionează în informarea Arhiepiscopiei Dunării de Jos. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns