Investiţie de peste 12 milioane lei pentru extinderea şi modernizarea Ambulatoriului Spitalului Judeţean

Social

Ambulatoriul Spitalului Judeţean din Galaţi va fi extins, modernizat, reabilitat şi dotat cu aparatură modernă, printr-un proiect cu fonduri europene de aproximativ 12,3 milioane lei, a declarat, luni, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea.

Potrivit acestuia, lucrările la acest obiectiv au început deja, urmând ca până anul viitor să se construiască un nou corp de clădire cu trei etaje în prelungirea celui vechi, suprafaţa ambulatoriului extinzându-se cu aproximativ 1.500 metri pătraţi, respectiv 45%.

De asemenea, spaţiul unde au funcţionat cabinetele medicilor de familie va fi reabilitat şi modernizat.

“În contractul pe care îl avem cu constructorul, o asociere de firme din Galaţi cu care am mai lucrat, avem 16 luni ca grafic de execuţie, dar sunt sigur că va fi gata mai repede astfel încât să îi dăm drumul anul viitor. Este un proiect cu finanţare europeană. La ora actuală, ambulatoriul are 3.600 de metri pătraţi şi va extins cu aproximativ 45%. respectiv 1.500 de metri pătraţi”, a precizat Fotea.

Proiectul prevede şi achiziţionarea de echipamente medicale în valoare de 2,1 milioane lei. La final, în clădirea cu trei etaje vor fi cabinete medicale pentru următoarele specialităţi: diabet, oftalmologie, cardiologie, oncologie, ginecologie, urologie, radiologie şi imagistică medicală, ORL, neurologie, medicină internă, hematologie şi ortopedie.

Investiţia este finanţată prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns