Investiţie de peste 7,7 milioane lei pentru consolidarea malului râului Siret la Cosmeşti Vale

Economic Social

Administraţia Bazinală de Apă (ABA) Prut-Bârlad investeşte peste 7,7 milioane lei pentru consolidarea de mal a râului Siret din zona Cosmeşti Vale, judeţul Galaţi, se arată într-un comunicat transmis miercuri, de Compartimentul Relaţii cu Presa a regiei.

Potrivit sursei citate, investiţia se va finaliza la jumătatea lunii aprilie şi este cuprinsă în cadrul proiectului „Amenajarea râului Siret pe sectorul Homocea-confluenţă cu fluviul Dunărea, judeţele Vrancea şi Galaţi”, în prezent acest obiectiv fiind realizat în proporţie de 90%.

Scopul acestei lucrări este de a stopa eroziunile active din bazinul hidrografic al râului Siret, în zona Cosmeşti Vale, iar lucrările au început în luna noiembrie 2019. Execuţia lucrărilor de consolidare a malului în zona Cosmeşti Vale, amonte de podul de pe DN24, s-a realizat pe o lungime de 810 metri.

Consolidarea a fost necesară pentru că în ultimii ani malurile râului Siret au fost puternic afectate în urma apariţiei unor fenomene de eroziune activă, în unele zone viteza de înaintare a eroziunii fiind foarte mare, punând în pericol localitatea Cosmeşti Vale, digul de apărare împotriva inundaţiilor, obiective social-economice, terenuri agricole.

Ca urmare a precipitaţiilor din perioada iunie- iulie 2018, din acumularea Movileni a fost evacuat un debit maxim de 2.600 mc/s. Variaţia debitelor evacuate din acumularea Movileni a condus, printre altele, la producerea unor eroziuni puternice ale malului drept a râului Siret, în dreptul localităţii gălăţene Cosmeşti Vale. Dintre aceste eroziuni un pericol iminent îl reprezintă eroziunea în lungime de 810 metri, amplasată imediat amonte de podul de pe DN 24 şi calea ferată Tecuci-Mărăşeşti.

Valoarea consolidării de mal a râului Siret pentru Zona Cosmeşti Vale este de 7.747.011,13 lei. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns