La Galaţi, doar o treime din paturile ATI destinate bolnavilor COVID-19 în stare critică sunt ocupate

Social

Doar nouă dintre cele 26 de paturi ATI din spitalele gălăţene destinate bolnavilor COVID-19 aflaţi în stare critică sunt ocupate, au anunţat reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică.

Potrivit sursei citate, dintre cele nouă paturi ATI ocupate, opt sunt la Secţia ATI COVID a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) şi unul, la Secţia ATI a Spitalului de Pediatrie.

Conducerea SJU Galaţi a informat că din cei opt pacienţi internati la Secţia ATI COVID, patru sunt din judeţul Galaţi iar restul sunt pacienţi transferaţi din alte judeţe, unde nu s-au mai găsit locuri pentru internare. În ultimele zile, au fost transferaţi la Secţia ATI COVID a unităţii medicale câte un pacient din Spitalul Militar din Bucureşti, din judeţul Tulcea, din Râmnicu Sărat şi din Mioveni.

De la începutul epidemiei de coronavirus şi până în prezent, la Secţia ATI a Spitalului Judeţean au fost internaţi în stare critică 123 de pacienţi, din care 65 au decedat, iar 58 s-au vindecat.

DSP Galaţi a mai precizat că, din cele 332 de paturi din spitalele gălăţene destinate pacienţilor cu COVID-19, 248 sunt ocupate cu persoane bolnave de coronavirus, la care se adaugă alţi 10 pacienţi suspecţi a fi infectaţi cu acest virus.

Numărul persoanelor din judeţul Galaţi testate pozitiv COVID-19 a crescut cu 28 în ultimele 24 de ore, ajungând la 2.535, din care 128 au decedat şi 1.820 s-au vindecat. De asemenea, în judeţul Galaţi există 329 de persoane izolate şi alte 984 în carantină. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns