Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă va avea o secţie de Cardiologie intervenţională

Social

Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi a finalizat procedurile de achiziţie publică pentru proiectul de amenajare a unei secţii de Cardiologie intervenţională la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din municipiul reşedinţă, se arată într-o informare transmisă, joi, de Biroul de presă al instituţiei.

Potrivit sursei citate, valoarea totală a investiţiei este de peste opt milioane lei, din care valoarea contractului de proiectare şi execuţie a lucrărilor este de peste 1,4 milioane lei, iar valoarea dotărilor care vor fi achiziţionate pentru această secţie, cheltuielilor cu documentaţia tehnică şi plăţii cotelor şi taxelor legale este de peste 6,4 milioane lei.

„Lucrăm pentru a deschide la Galaţi o secţie de Cardiologie intervenţională, astfel încât procedurile de urgenţă necesare în caz de infarct miocardic să fie făcute la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, iar bolnavii să nu mai fie trimişi cu elicopterul SMURD sau cu ambulanţa în alte centre medicale din ţară. Întâi recompartimentăm primul etaj din clădirea unde funcţionează Ambulatoriul de Specialitate, astfel încât să configurăm toate circuitele medicale de care este nevoie pentru secţia de Cardiologie intervenţională. Apoi, investim 6,4 milioane de lei pentru dotarea secţiei cu toată aparatură medicală de care au nevoie medicii pentru a monta stenturi, a face implanturi de stimulatoare cardiace sau pentru a efectua coronarografii”, a declarat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea.

Investiţia este realizată cu fonduri din bugetul propriu al CJ Galaţi. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns