Primarul Ionut Pucheanu face un bilanț al rezultatelor obținute la nivelul Galatiului

Politic

Vă mulțumesc pentru că împreună am reușit să nu ne lăsăm descurajați și să putem privi încrezători către viitor!

Încheiem un an în care am reușit să ducem la bun sfârșit proiecte importante pentru orașul nostru. Dar mai important este faptul că am atras fonduri din diferite surse pentru continuarea dezvoltării Galațiului, iar o parte dintre aceste proiecte au început deja. Vorbim despre un record în atragerea de fonduri ce sunt importante pentru infrastructură, educație sau sănătate. Contribuția cea mai importantă pentru toate aceste schimbări aparține însă gălățenilor.

Iată pe scurt câteva repere ale anului 2022!

– Axă rutieră modernă (Străzile Siderurgiștilor, 1 Decembrie 1918, T. Vuia, H. Coandă și G. Coșbuc – aduse la noi standarde).

– Casa Artelor – renovată și redată comunității.

– Zona Potcoava de Aur și Trei Star – modernizată.

– Fonduri europene. 112 proiecte, în diverse stadii, de 1,3 miliarde de lei (PNRR – 49 de proiecte aprobate de 111 milioane de euro)

– Alte 27 de contracte de investiții de peste 55 de milioane de lei; li se adaugă alte 20 de contracte aflate în procedură de achiziție de peste 60 de milioane de lei.

– Record de investiții în educație. Proiecte în implementare pentru 22 de unități de învățământ – 129 de milioane de lei. Pe PNRR vor demara anul viitor 5 proiecte pentru unități de învățământ – 47 milioane de lei.

– Sănătate. Investiții în toate cele 3 spitale aflate în administrarea Primăriei municipiului Galați (Spitalul pentru Copii, Maternitate, Spitalul de Psihiatrie). 8 proiecte în valoare totală 88,4 milioane lei (17,6 milioane de euro) în derulare.

– Transport. Pe PNRR ne-au fost aprobate 3 proiecte de 52 de milioane de euro pentru 57 de noi mijloace de transport nepoluante.

– Cartiere: 366 de garaje desființate; 700 de noi locuri de parcare.

– Evenimente importante. Street Food Festival, Trenul Regal, spectacole de Zilele municipiului Galați, Danube Rock și multe altele.

Continuăm!

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook , Instagram , YouTube , TikTok .