Senatorul Nicolae Marin – primul parlamentar care renunţă prin act notarial la pensia specială

Politic

Senatorul de Galaţi Nicolae Marin, secretar general adjunct al Pro România, este primul parlamentar care renunţă, prin act notarial, la pensia specială.

Demnitarul a autentificat pe 31 ianuarie, la un birou notarial din Galaţi, o declaraţie pe propria răspundere prin care renunţă de bună voie la pensia specială.

„Cunoscând prevederile Capitolului IX – Indemnizaţia pentru limită de vârstă, din Legea 96/2006, privind Statutul deputaţilor şi senatorilor, în calitatea mea de senator în Circumscripţia electorală nr. 18 Galaţi, declar pe propria răspundere, cunoscând prevederile art. 326 Cod Penal privind falsul în declaraţii, şi în deplină cunoştinţă de cauză că renunţ de bunăvoie, definitiv şi irevocabil la dreptul conferit de lege privind indemnizaţia lunară pentru limită de vârstă (pensia specială) de care aş putea beneficia în urma mandatelor de senator”, se arată în actul notarial.

Senatorul a îndemnat toţi parlamentarii să procedeze ca el şi a precizat că şi liderul Pro România, Victor Ponta, va face, luni, un gest similar.

De asemenea, el spune că apelul lui se îndreaptă în special către guvernanţi, care încearcă să împiedice majorarea alocaţiilor pentru copii, invocând lipsa fondurilor.

„Îndemn toţi parlamentarii, dar în primul rând pe cei din judeţul Galaţi, să facă acelaşi lucru şi să încheiem o dată pentru totdeauna cu discuţiile despre pensiile speciale ale parlamentarilor. Este soluţia cea mai bună, legală, de a renunţa la această indemnizaţie specială care este acordată parlamentarilor care ies la pensie. Este iniţiativa mea, i-am prezentat-o domnului preşedinte Victor Ponta şi dumnealui m-a asigurat că va face acelaşi lucru luni. Apelul meu se îndreaptă în special către actuala guvernare, care încearcă din răsputeri să împiedice majorarea alocaţiilor pentru copii, invocând lipsa fondurilor şi sunt convins că prin astfel de renunţări benevole din partea actualilor dar şi a foştilor parlamentari se vor suplimenta resursele financiare necesare alimentării conturilor din care se fac plăţile pentru copii”, a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, Nicolae Marin.

Nicolae Marin, aflat la al doilea mandat de parlamentar, şi-a făcut intrarea în politică în Partidul Conservator, pe listele căruia a obţinut un mandat de consilier local în comuna Pechea, în 2008. În anul 2012 a intrat în PP-DD, partidul lui Dan Diaconescu, a devenit primar al comunei Pechea şi apoi senator, iar în octombrie 2013 a trecut la PSD, partid pe care l-a părăsit în august 2019, când s-a înscris în Pro România. AGERPRES

Lasă un răspuns