Spitalul Judeţean de Urgenţă va avea secţie de cardiologie intervenţională, investiţie de peste 8,2 milioane lei

Economic Social

Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru amenajarea unei secţii de cardiologie intervenţională la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei”, proiect în valoare de peste 8,2 milioane lei, se arată într-o informare transmisă, luni, de biroul de presă al instituţiei.

Potrivit sursei citate, secţia de cardiologie intervenţională va fi amenajată la etajul întâi al clădirii în care funcţionează Ambulatoriul de Specialitate.

Spaţiul va fi recompartimentat şi dotat corespunzător.

Peste 80% din suma alocată acestui proiect va fi folosită pentru dotarea secţiei cu echipamente medicale (sistem radiologic cu braţ, sistem electrofiziologie cardiacă şi stimulator cardiac, sistem cartografiere color 3D, defibrilatoare, set staţie centrală de monitorizare şi monitoare funcţii vitale, coagulometru, ecograf cardiologic, laringoscop cu trusă de intubare) şi mobilier (paturi, noptiere, birouri, mese, scaune, dulapuri).

„Am decis să înfiinţăm de urgenţă o secţie de cardiologie intervenţională, astfel încât pacienţilor care au suferit un infarct miocardic să li se monteze stenturi în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Galaţi. De asemenea, medicii vor putea realiza implanturi de stimulatoare cardiace şi vor putea efectua coronarografii, astfel încât gălăţenii cu afecţiuni cardiace grave să nu mai fie forţaţi să meargă pentru tratament în marile centre de la Bucureşti, Iaşi sau Târgu Mureş. Avem deja o parte din aparatură, am obţinut avizele necesare de la Ministerul Sănătăţii şi am identificat spaţiul unde va funcţiona această secţie. De asemenea, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă avem medici specializaţi pentru astfel de intervenţii. Ne-am propus să deschidem această secţie până la sfârşitul acestui an”, a declarat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea.

Proiectul are o valoare de 8.294.681 lei, bani din bugetul propriu al CJ Galaţi. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns