Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Galaţi va avea un aparat medical pentru depistarea noului coronavirus

Social

Preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Fotea, a semnat, pe 18 martie, contractul pentru aducerea la Galaţi a primului aparat medical (PCR Real Time) care depistează noul coronavirus, se arată într-o informare transmisă de biroul de presă al instituţiei.

Potrivit sursei citate, echipamentul va fi montat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă “Sfântul Apostol Andrei”, costă 345.000 lei şi poate face până la 9.000 de teste pe an.

“Facem toate eforturile posibile să montăm în cel mai scurt timp acest echipament medical care va depista noul coronavirus. Astăzi (miercuri – n.r.) am semnat contractul cu furnizorul, iar în câteva zile aparatul va fi montat în laboratorul Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă. I-am cerut furnizorului să facă toate eforturile posibile pentru a aduce cât mai repede acest aparat la Galaţi. Faptul că testele se vor putea face la Galaţi înseamnă că specialiştii în sănătate vor câştiga foarte mult timp în realizarea anchetelor epidemiologice. (…) Aparatul medical poate face până la 12 teste în acelaşi timp, iar timpul de analiză este de două ore şi jumătate”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns