Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galaţi

Divertisment

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” deschide arhiva de spectacole şi iniţiază interviuri şi recitaluri de poezie în mediul online

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galaţi le spune „La mulţi ani!” tuturor iubitorilor şi slujitorilor scenei astăzi, 27 martie 2020, de Ziua Mondială a Teatrului.

„Sărbătoarea de anul acesta ne găseşte separaţi de tot ceea ce preţuim mai mult: scenă şi public. Pandemia de coronavirus este o situaţie de criză cu care nu ne-am mai întâlnit şi pe care o privim cu toată responsabilitatea. Am suspendat încă din prima decadă a lunii martie activitatea la scenă şi suntem în dialog permanent cu autorităţile, încurajând în acelaşi timp angajaţii şi publicul să respecte măsurile stabilite şi anunţate de administraţia publică centrală şi locală. Avem încredere că vom depăşi această perioadă şi că ne vom revedea sănătoşi în sala de spectacole. Între timp, Teatrul Dramatic „Fani Tardini” iniţiază simultan mai multe activităţi în mediul online pentru a rămâne aproape de public, cel fără de care noi – actori, regizori, scenografi, maşinişti, toţi omenii din culisele, atelierele şi birourile Teatrului – nu putem exista”, declară Florin Toma, directorul general al Teatrului Dramatic „Fani Tardini”.

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” deschide arhiva de spectacole şi prezintă publicului, în mediul online, unele dintre cele mai îndrăgite producţii din stagiunile anterioare. Publicul va avea şansa să vadă sau să revadă înregistrări ale spectacolelor de succes din arhiva Teatrului din Galaţi. Primul spectacol care va fi difuzat este „CERERE ÎN CĂSĂTORIE”, după A. P. Cehov, regia: Felix Alexa, care a avut premiera pe 30 august 2014. Spectacolul, selectat la Festivalul Naţional de Teatru în 2015, va fi difuzat luni, 30 martie 2020, la ora 19:00, pe canalul Teatrului de pe YouTube (în playlistul Spectacole din Arhiva Teatrului) şi va fi disponibil timp de trei zile. Vizionarea spectacolelor din arhivă va fi gratuită.

De asemenea, Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galaţi va difuza pe internet în serile de vineri, sâmbătă şi duminică, la ora 19:00, interviuri cu actorii trupei şi cu ceilalţi artişti angajaţi şi colaboratori. Primele interviuri programate îi aduc în prim-plan pe actorii Florin Toma, Cristian Gheorghe şi Vlad Vasiliu. Florin Toma, directorul general al Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, deschide seria interviurilor online vineri, 27 martie 2020, în timp ce întâlnirea publicului, în spaţiul virtual, cu Cristian Gheorghe este programată sâmbătă, 28 martie 2020, iar cea cu Vlad Vasiliu – duminică, 29 martie 2020. Interviurile vor fi difuzate pe pagina oficială a Teatrului Dramatic „Fani Tardini” de pe Facebook şi pe canalul de pe TouTube.

Totodată, Teatrul Dramatic „Fani Tardini” a lansat stagiunea online de poezie. Deschisă miercuri, 25 martie 2020, de actorul Vlad Vasiliu cu „Cântecele lui Laie Chiorul” de Octavian Goga, stagiunea online de poezie va fi o rubrică permanentă pe pagina oficială a Teatrului de pe Facebook, unde actorii trupei vor recita cele mai frumoase versuri ale autorilor care au îmbogăţit universul poeziei româneşti şi universale.

În ceea ce priveşte programul de spectacole, suspendat în perioada 8 – 31 martie 2020 din cauza pandemiei de coronavirus, Teatrul Dramatic „Fani Tardini” aşteaptă noi hotărâri ale autorităţilor, hotărâri pe care le va comunica de îndată publicului.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns