Unitatea mobilă ATI de la Galați, nefuncțională de trei săptămâni. Cele 12 paturi nu pot fi utilizate din lipsă de personal

Social

Unitatea mobilă ATI instalată în curtea spitalului de urgență din Galați stă nefolosită de trei săptămâni. În timp ce alte spitale din țară se plâng că nu mai au locuri la terapie intensivă, cele 12 paturi nu pot fi utilizate din lipsă de personal. În loc să rezolve situația, ministrul Sănătății și conducerea spitalului se acuză reciproc.

Unitatea mobilă a ajuns la Galați în urmă cu trei săptămâni. De atunci a stat în curtea spitalului de urgență, încuiată. Angajații au vrut să deschidă unitatea mobilă pentru ca ministrul Sănătății să o poată vizita, însă ușa a rămas blocată.

Abia după trei încercări, ministrul a putut să intre în unitatea mobilă. Aceasta este complet dotată și a fost cuplată la utilități. Însă nu există personal ca să poată fi folosită. Ministrul a semnat pentru detașarea unor medici rezidenți.

Conducerea spitalului spune însă că are nevoie de medici specialiști, pentru că rezidenții nu pot lucra fară supraveghere. În plus, în unitatea mobilă ar trebui să lucreze și 15 asistenți medicali. Ministrul Sănătății a acuzat conducerea spitalului de lipsă de organizare.

Secția ATI a Spitalului de Urgență are 12 paturi, iar acum, 7 sunt ocupate. Practic, unitatea mobilă ar dubla numărul de locuri pentru pacienții în stare gravă.

Unitatea mobilă are 12 paturi care sunt conectate la oxigen și sunt pregătite să își primească pacienții în orice moment.

La Galați s-au înregistrat 62 de noi cazuri de infectare numai în ultimele 24 de ore. Iar în ultimele două săptămâni, 623 de persoane au fost confirmate cu noul coronavirus.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns