Două motociclete de intervenţie urbană au intrat în dotarea ISU

Social

Două motociclete de intervenţie urbană au intrat în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galaţi, au informat, joi, reprezentanţii instituţiei.

Potrivit sursei citate, cele două motociclete, echipate cu toate dispozitivele medicale necesare acordării extrem de rapide a primului ajutor – defibrilator semi-automat, balon de resuscitare, trusă cu laringoscop, aspirator de secreţii şi geantă medicală de urgenţă conţinând alte echipamente specifice – sunt capabile să scurteze timpul de răspuns la cazurile grave, atunci când fiecare secundă contează.

De asemenea, motocicletele vor fi dotate şi cu dispozitive de avertizare sonoră şi luminoasă, dar şi cu sisteme speciale de comunicaţii.

Pentru a putea folosi cele două motociclete, zece paramedici SMURD au beneficiat de cursuri specifice de perfecţionare pentru conducerea în condiţii periculoase şi au primit zece seturi complete de echipamente de protecţie moto, tip vară/iarnă.

„Municipiul Galaţi face parte din oraşele cu aglomerare urbană, această nouă dotare fiind foarte necesară în lupta cu secundele. Niciun efort nu este prea mare atunci când rezultatul este salvarea unei vieţi”, a declarat şeful ISU Galaţi, Ion Toma.

Proiectul a avut sprijinul financiar oferit de Lidl România, în valoare de 60.000 euro, iar Fundaţia pentru SMURD a asigurat o cofinanţare de 10.000 euro. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns