Fonduri europene de aproape 9,5 milioane lei pentru Ambulatoriul Spitalului de Pneumoftiziologie Galaţi

Economic

Consiliul Judeţean Galaţi a emis ordinul de începere a lucrărilor la Ambulatoriul Spitalului de Pneumoftiziologie, pe baza unui proiect cu fonduri europene, în valoare totală de peste 9.460.000 lei, se arată într-un comunicat transmis de biroul de presă al instituţiei.

Potrivit sursei citate, suma include contractul de proiectare şi execuţie a lucrărilor, dotările, cheltuielile cu toate documentaţiile tehnice şi plata cotelor şi a taxelor legale.

“A fost finalizat proiectul tehnic, astfel că am dat ordin de începere a lucrărilor la clădirea în care va funcţiona noul ambulatoriu de la Spitalul de Pneumoftiziologie. În prima etapă, vom consolida actuala clădire a ambulatoriului şi vom reabilita sistemul de încălzire. Apoi vom extinde pe orizontală spaţiul, după care întreaga construcţie va fi extinsă pe verticală cu un etaj. Practic, de la 237 de metri pătraţi vom ajunge la 833 de metri pătraţi, ceea ce ne va permite reconfigurarea circuitelor medicale. La parterul clădirii va fi instalat noul computer tomograf pe care îl vom achiziţiona în cadrul acestui proiect, vom avea cabinetele medicilor specialişti, cameră pentru diferite investigaţii radiologice, precum şi un spaţiu pentru recoltarea analizelor medicale. La etajul întâi, pentru prima oară la Spitalul de Pneumoftiziologie vor exista cabinete pentru consultaţii şi tratament destinate doar copiilor, săli de aşteptare separate pentru copii şi adulţi şi cameră de tratament doar pentru adulţi. Totul pentru a limita pe cât posibil transmiterea bolilor. După finalizarea lucrărilor, Ambulatoriul Spitalului de Pneumoftiziologie va fi dotat cu 85 de echipamente medicale”, a declarat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns