Preşedintele CJ Fotea îi minte pe gălăţeni!

Social

După ce în spaţiul public au apărut informaţii referitoare la achiziţia unui aparat de testare Covid-19 (Real Time PCR) pentru Spitalul Judeţean Galaţi la suprapreţ, Costel Fotea a ieşit la posturile naţionale de televiziune, mai exact la Antena 3, să se dea în spectacol şi minţind la drumul mare.

Preşedintele CJ Galaţi se laudă că a cumpărat un aparat de testare, fără a spune realitatea! Costel Fotea, preşedintele PSD al CJ Galaţi, a achiziţionat un aparat real time PCR la suprapreţ, în condiţiile în care Ministerul Sănătăţii trimisese încă de la începutul stării de urgenţă un asemenea aparat la Galaţi, însă un aparat pe care PSD-iştii l-au ţinut într-un depozit fără sa-l fi folosit măcar o zi!

Costel Fotea încearcă să fabrice o poveste de prostit naivii cu care a ieşit, ieri seară, la televizor spunând că Ministerul Sănătăţii ar fi trimis aparatul PCR , fără ca CJ Galaţi, sau vreun spital din subordinea Consiliului Judeţean, să facă o solicitare în acest sens.

Fals! Costel Fotea minte cu neruşinare!

Spitalul Judeţean Galaţi a făcut o solicitare către Ministerul Sănătăţii în care scrie negru pe alb

„…vă precizăm că suntem direct interesaţi să achiziţionăm un echipament medical în cel mai scurt timp, astfel încât vă solicităm să ne sprijiniţi prin repartiţia către unitatea sanitară a informaţiilor necesare pentru a achiziţiona un aparat Real Time PCR”

La această solicitare ministerul sănătăţii a răspuns şi a trimis imediat un aparat cu o capacitate de 240 de teste/zi, atât de necesar în plină pandemie.

Costel Fotea, însă, a ales să blocheze funcţionarea acestui aparat pentru că nu îi servea intereselor sale electorale şi nu putea să se laude cu el. În schimb, a ales să achiziţioneze încă un aparat cu 16.000 euro mai scump pe care l-a pus în funcţiune la Spitalul Judeţean şi care are capacitatea de numai 40 de teste pe zi! Adică cu 200 de teste mai puţin decât aparatul trimis de ministerul sănătăţii! PCR-ul trimis de ministerul sănătăţii a fost abandonat într-un depozit fără să mai fie pus la dispoziţia medicilor.
De ce minte Fotea în halul acesta?

Pentru că nu poate altfel să justifice achiziţia din banii gălăţenilor, la suprapreţ, a unui aparat PCR mult mai slab în comparaţie cu cel pe care Ministrul Sănătăţii l-a trimis la Galaţi, LA SOLICITAREA spitalului aflat în subordinea dlui Fotea!
Aşadar, Fotea îi minte pe gălăţeni aşa cum a făcut-o în ultimii 4 ani!

Nu se mai poate cu PSD la conducerea Consiliului Judeţean Galaţi!

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns