Aproape 160 de angajați ai Spitalului Județean Galați sunt infectați cu coronavirus

Social

Numărul angajaţilor Spitalului Judeţean Sfântul Apostol Andrei din Galaţi care sunt infectaţi cu coronavirus a ajuns la 157, după ce în ultimele 24 de ore, încă 12 persoane au fost confirmate în urma testărilor cu COVID-19.
Conform autorităţilor din judeţul Galaţi, numărul angajaţilor Spitalului Judeţean care sunt confirmaţi cu COVID 19 a ajuns la 157, după ce marţi au fost depistaţi cu infecţie încă 12 persoane, scrie News.ro. Cele mai multe cadre sunt asimptomatice, fiind izolate la domiciliu, restul fiind internate în spitalele COVID din Galaţi.
Deşi numărul angajaţilor infectaţi este mare, reprezentanţii Spitalului Judeţean spun că activitatea în unitatea medicală nu este afectată, personalul rămas în activitate fiind sufcient.

În prezent, doar Secţia de Gastroenterologie este închisă pentru dezinfecţie terminală, la propunerea specialiştilor de la Constanţa şi Bucureşti. Pacienţii care erau internaţi în această secţie au fost însă repartizaţi pe secţia Medicală, nefiind afectată activitatea.
Între timp, este în plină desfăşurare testarea pentru COVID 19 a tuturor angajaţilor Spitalului Judeţean Galaţi. Se fac aproximativ 300 de teste în fiecare zi, însă este o operaţiune de durată, fiind vorba despre aproape 2 200 de persoane care trebuie testate.
Un alt focar care evoluează la Galaţi este cel de la Şantierul Naval Damen. De la debutul pandemiei şi până în prezent, 95 de angajaţi ai companiei şi salariaţi ai subcontractorilor s-au infectat cu coronavirus. Dintre aceste persoane, 51 s-au vindecat însă un angajat al Damen a murit din cauza Covid-19. 43 de angajaţi sunt în prezent sub tratament.

În contextul răspândirii noului coronavirus printre angajaţii de la Damen, conducerea şantierului a luat noi măsuri de protecţie. Masca de protecţie este obligatorie în spaţiile deschise şi închise, se lucrează în ture, iar la intrare se face termoscanarea angajaţilor.
În total, în judeţul Galaţi, sunt 1 681 de cazuri de coronavirus, cu 111 decese.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns