Secţia de neo-natologie a Spitalului Judeţean, dotată cu echipamente medicale donate de combinatul siderurgic

Social

Combinatul Siderurgic din Galaţi a derulat un proiect de dotare cu echipamente medicale de ultimă generaţie, în valoare de aproximativ 180.000 de lei, pentru secţia de neo-natologie a Spitalului Judeţean Clinic de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei”.

Proiectul a constat în înlocuirea tuturor sistemelor de distribuire a gazelor medicale şi energiei electrice care deservesc incubatoarele pentru nou născuţi şi sălile acestei secţii, se arată într-o informare transmisă, miercuri, de directorul de comunicare al combinatului gălăţean, Dorian Dumitrescu.

Au fost instalate nouă rampe de distribuire a gazelor medicale, energie şi iluminare, 14 seturi de aspiraţie şi 14 oxigenatoare, precum şi alte repere. Instalarea s-a făcut într-un timp record, pentru a putea fi puse în funcţiune odată cu proiectul de modernizare a secţiei, iar actul medical să se poată relua la timp şi în condiţii mai bune.

„Am înţeles atât necesitatea acestei investiţii precum şi urgenţa acesteia. Suntem bucuroşi că am putut ajuta şi ne menţinem angajamentul de a continua să investim în sănătatea gălăţeană”, a declarat directorul general al combinatului, Bogdan Grecu.

Investiţia făcută de combinatul siderurgic va contribui la creşterea calităţii actului medical, susţine conducerea spitalului.

„Această lucrare înseamnă creşterea calităţii actului medical pentru copiii care se nasc în maternitatea noastră dar şi îmbunătăţirea condiţiilor de lucru pentru medici şi personalul medical”, a precizat directorul Spitalului Judeţean Galaţi, Alina Dobrea. 

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns